Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rák ellen

2011.11.01

Magyarországon jelentős hagyománya van a gyümölcs,- zöldségflavonoid ill.búzacsíra kivonatok alkalmazásának rák és szív érrendszeri betegségek kiegészítő gyógymodjaként. Azt azonban nem sikerült idáig egyértelmüen kimutatni , hogy pontosan milyen flavonoidokat érdemes fofyasztani rákmegelőzés céljából , hiszen kontrolált klinikai kisérlet nem vagy igen korlátozott számban álltak rendelkezésre. Egy új Németországban elvézett kontrollált klinikai kisérlet alapján 2. generációs apigeninre standardizált flavonoid kivonatok áttörést  jelenthetnek a jövő alternatív rákterápiában . A klinikai kísérlet arra mutat rá , hogy az apigenin megakadájozhatja a különböző ráktipusok operáció utáni kiújulást. A több évig tartó kisérletet bélrákkal ill.bélpolipokkal operált  rákbetegeken végezték. A klinikai kísérlet legfontosabb eredménye az volt ,hogy a standardizált apigenint tartalmazó flavonoid keveréket szedő emberek jelentős része (93%) nem esett vissza a betegségbe míg az apigenint nem fogyasztó kontroll csoport csaknem felébe kiújult a rákbetegség . A német klinikai kísérlet egyértelmüen rávilágít arra , hogy válogatott flavonoidok (apigenin) tudatos fogyasztása hozzájárulhat a rákbetegségek túlélési eséyeinek növekedéséhez . Az apigenin alkalmazása azért lehet kiemelkedő jelentőségű mert a hatásmechanizmusa hasonló a rákterápiában egyre gyakrabban alkalmazott biologiai válaszmodosító gyógyszerekéhez ( pl: Avastin Tarceva Hercepitin) Az apigenin gátolja a rák sejtek növekedését elősegítő faktorok legszélesebb skálájának müködését . Laboratoriumi állat és epidemológiai kisérletekben az apigenin rendkivüli sok ráktipus esetében bizonyult hatékonynak. Így hatékonyan gátolta a bél, emlö, tüdő, petefészek  prosztata leukémia pajzsmirigy gyomor hasnyálmirigy melenoma májdaganatok növekedését ill. átképző tulajdonságukat . A rákellenes immunerősítő gomba eredetű kivonatok mellet immár az egyedülálló rákellenes hatoanyagokra (apigenin) standarizált búzacsíra fű ill. zöldség,-gyümölcs flavonoidok is az érdeklődők rendelkezésére állnak Európában . Az új 2. generáció flavonoid kivonatok egyelőre élelmiszernek számítanak mivel gyógyszerként történő engedélyezésük hosszabb klinikai vizsgálatokat igényelnek.

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 7701
Hónap: 33
Nap: 2